CiU i PP neguen que Ester Quintana fos ferida per una bala de goma i ERC s’absté de posicionar-se

El Parlament de Catalunya ha rebutjat avui que Ester Quintana fos ferida per una bala de goma disparada per algun membre del cos de mossos d’esquadra el passat 14 de novembre del 2012 en la manifestació que es va fer a Barcelona i a partir de la qual va perdre un ull. Els vots en contra de CiU i PP ho han rebutjat i ERC ha evitat pronunciar-se sobre si va ser una bala de goma o no i s’ha abstingut en la votació. Un posicionament que també s’ha repetit en el punt en que la cambra catalana demanava perdó a totes les víctimes per bales de goma.

“El Parlament insta el Departament d’Interior a reconèixer que la senyora Ester Quintana va ser ferida a Barcelona el 14 de novembre de 2012 per una bala de goma disparada per algun membre del cos de Mossos d’esquadra”, deia el punt de la moció que els vots de CiU i PP han tombat.

Per altra banda, la cambra catalana ha donat llum verda a encarregar al conseller d’interior una “investigació interna” i a “presentar-ne les conclusions a al Parlament i a la família sobre les actuacions policials que es van produir” en el cas de la mort d’Alfonso Bayard el passat dia 2 d’abril. L’informe que la cambra catalana demana al departament ha d’incloure “un anàlisi sobre si aquestes actuacions varen ser coherents amb els protocols d’actuació”.

Per contra, el Parlament ha rebutjat, amb els vots en contra de CiU, ERC i PP, a encarregar una altra investigació, també “a presentar abans d’un mes davant la Comissió d’Interior”, sobre “els dispositius policials aplicats en motiu del desallotjament de Can Vies i durant els dies següents”.

Una majoria de diputats formada pels tots els grups excepte CiU si que ha donat llum verda a la petició que reclamen el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, CCOO, UGT, CONFAVC i el Consell LFGTB de Catalunya fan per convocar el Consell de Seguretat de Catalunya “per a què el departament informi a la representació de la societat civil sobre les darreres actuacions del cos de Mossos”.

Amb tot, no s’ha tingut en compte la petició que ha fet Jaume Bosch per aprofitar “el relleu polític al capdavant de la direcció dels mossos d’esquadra per tal que el Departament d’Interior obri una reflexió sobre el paper del Cos i prengui les mesures necessàries per evitar noves actuacions de vulneració de drets i llibertat ciutadanes.